Opleiding trainers en coaches bij sv Spero – in samenwerking met KNVB

De jeugdafdeling van voetbalvereniging Spero blijft zeker onder de jonge voetballers en voetbalsters groeien. We willen graag dat deze (jonge) spelers zich kunnen ontwikkelen op voetbaltechnisch en sociaal gebied en dat er een veilige en leuke leeromgeving is bij de teams.

WIJ ZIJN ER VAN OVERTUIGD DAT TRAINERS/COACHES HIER HELE BELANGRIJKE MENSEN IN ZIJN!

 

We vinden het super fijn dat er mensen zijn die zich in willen zetten voor onze spelers en speelsters en voor onze vereniging. Daarom verdienen deze trainers en coaches het ook om goed voorbereid, opgeleid en begeleid te worden, ook bij en door Spero zelf en in samenwerking met de KNVB.

In maart 2024 hebben we voor onze minder ervaren en geschoolde voetbaltrainers de zogenoemde ‘Aftrapmodules’ van de KNVB georganiseerd. Hierbij krijgen de deelnemers 2 e-learning modules voorgelegd, die thuis te maken zijn. Op 20 maart hebben we de bijbehorende praktijk avond gehad.

Dit seizoen volgen er drie Spero trainers de VC 2 jeugdopleiding, die 9 maanden duurt. Zij worden hierin begeleid door Spero.

Het was een leuke en leerzame avond met een goede opkomst. Het was leuk dat we ook gastheer konden zijn voor deelnemers van Elistha en de nieuwe fusieclub SCW’23. Naast het bekijken van een mini-wedstrijdje van onze O14-1 onderling, werden er 2 trainingsvormen voorgeschoteld aan de cursisten. Met positief kritische ogen en oren werd er gekeken naar de structuur, besprekingen en voetbaltaal van de trainer/coaches. We hebben in kleine groepjes de bevindingen besproken om zo ook van elkaar te leren.

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van S.V. Spero? Meld je dan nu aan!